Skip to content

Varmtvandsbassin – hvad gavner det?

Vidste du at det varme vand fra et varmtvandsbassin medfører en stigning i kroppens produktion af endorfiner, hvilke har en smertestillende effekt?

Efter 30 minutters aktivitet frigøres et stof der hedder oxytocin. Oxytocin virker afslappende og frigørende på kroppen, så dette sammen med den smertestillende effekt kan forklare den velvære og glæde mange, der træner i det varme vand, oplever.

Ved vand til hoften mister man ca. 50% af sin vægt, og ved vand til halsen mister man 92% af sin vægt. Dvs. hvis man vejer 65 kg og står med vand til halsen, vil man veje 9 kg. Har man derfor smertende led, er det en fordel at træne i vand, da belastning på ledende er væsentlig reduceret.

For mange med smerter er pulstræning umuligt. Her vil det varme vand pga. vandets smertestillende og vægtreducerende effekt give mulighed for pulstræning. P.g.a. vandets tryk vil vandet have en positiv effekt på hævede ankler og ben.

Da det varme vand har en smertestillende effekt vil mange bevægelser, der ikke kan laves på land uden smerter, problemfrit laves i det varme vand.

Mange lidelser kan med fordel ”behandles” i det varme vand fx.:

  • Forskellige smertetilstande.
  • Gigtlidelser.
  • Neurologiske lidelser.
  • Optræning efter operation

Se vores store udvalg af spas og pools på vores webshop.

Åbningstider

Holbæk:
Mellemvang 3 | 4300 Holbæk

Mandag + Tirsdag: Lukket

Onsdag – Fredag: 10.00-17.00
Lørdag: 10.00-14.00
Øvrige tidspunkter efter aftale